blogs & andere spinsels

Positieve communicatie

Positieve communicatie: ik hou d'r van! Er wordt al genoeg negatieve info uitgestort. Zowel Live als op Social Media. Zo jammer! Ik focus liever op positieve teksten, mensen en acties. Ik heb besloten daaraan bij te dragen door hier af en toe een positieve anekdote te 'droppen'. Zomaar, gewoon voor het plezier!


15 februari 2023

Vanmorgen hoorde ik voor het eerst dit jaar weer 's ochtends vroeg, terwijl ik nog in bed lag, de vogeltjes zingen. Need I say more.....?


Sept 2022 Derde Golf?

Het eerst gelezen krantenartikel dat ik mij herinner, ging over vrouwen die alle beroepsnamen ook in vrouwelijke vorm wilden. Ik denk dat ik een jaar of 10 was, dus het moet midden jaren 70 zijn geweest. Ik weet écht nog dat ik het stoer vond, maar soms ook wat vergezocht en apart..

Leraar moest lerares worden. Als er een dokter is, dan ook een dokteres. Timmervrouw, bouwvakster, juriste. Apart is wel dat secretaris en secretaresse toch een ander beeld opleveren. Dat geldt overigens ook voor meester en meesteres... lees verder


Juni 2022 Zennnnn

Zaterdagochtend. OV te weinig personeel. Zoon naar sport in Den Haag brengen. Twee uur wachten, want hij moet ook terug. Koffie, VK magazine en reisgidsje... wat een heerlijk moment. Ik merk echt dat mijn hoofd ruimte krijgt en creatieve hersenspinsels heerlijk starten met spinnen. To be continued...


mei 2022: Oude gew(r)ichten

Ik kom momenteel te weinig in de sportschool. Veel 'excuses': nieuwe baan, feestjes, mooi weer. Dus terwijl om half 7 de koffie loopt, zet ik Nederland-in-beweging op de tv aan. De oude gewichtjes liggen klaar om die oude gewrichten wakker te maken. Heerlijk!... hands-up-for-Olga-Commandeur.


maart 2022: Iets teveel positiviteit.

23 maart 2022 zijn alle regels omtrent Covid losgelaten. Geen mondkapjes meer, geen 1,5 meter meer, etc. Tenzij je natuurlijk positief getest bent. Drie dagen na het loslaten, 'hoor' ik er nu toch ook echt bij......iets teveel positiviteit; kan ook nog blijkbaar.


maart 2022: Gun jezelf het lot

De wekelijkse tip in het VK-magazine. Deze week Adelheid Roosen. Het idee is grappig en avontuurlijk. Juist met zo'n eenvoudige 'opdracht'.  De reis zelf en waar je terecht komt. Ik ben écht van plan om dit te gaan onthouden...nu-al-zin-in. (Klik op de foto = 't lezen waard!)


februari 2022: Ik doe graag mee.

Langzaam gaat er weer van alles open na een paar lockdowns; meerdere mensen bij elkaar, kroegen, feestjes... heerlijk. Ik doe graag mee: lunches, weekendjes weg, musea, etentjes. Kunst, gezelligheid, borrels. De foto is het allemaal in één...i lov' it


januari 2022: Hoopvol en niet-per-se-dry.

En dan is het opeens januari. Sinds nov. een nieuwe, leuke en drukke baan. Positief all-over. En ondanks helaas nieuwe lockdown kijk ik toch terug op gezellige feestdagen en ga ik het jaar - wederom - hoopvol en vol vertrouwen in. Cheers! .... op-niet-per-se-dry-january.


Oktober 2021: Voed de vette zaadjes

Zaterdagochtend, rustig in huis, iedereen slaapt nog. Vogels kwetteren buiten alsof het voorjaar is, bakkie koffie en Volkskrantmagazine. Passende one-liner van Hannah Hoekstra's moeder in interview... past hier zo goed tussen!    (Klik op de foto)


september 2021: Tienertoer. 

Tienertoer. Bestaat het niet meer? Dan creëer je het toch zelf! Heerlijk een weekje wezen treinen (spoordeel-arrangementen aan elkaar geknoopt) van Noord naar Zuid Nederland met vriendin Joepie (what's in a name ;-). We voelden ons weer (bijna) tieners ... ik hou d'r van!


augustus 2021: Pippi Langkous meets Hannibal Smith:

Pippi meets Hannibal: "Nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" meets" I love it when a plan comes together". Muurtje aan het metselen in mijn achtertuin. Na een rechte dubbelsteens, ook een ronding geprobeerd. Geinig!...en gelukt!


juli 2021

Vakantie is begonnen. Artikel schrijven over activiteiten voor kinderen in Leiden. Normaal met een eindexpo, door corona helaas niet mogelijk. Maar, artikel werd verrassend op voorpagina geplaatst. Zo leuk; die meiden waren supertrots...toch nog exposure!


juni 2021

De een noemt het pech, de volgende noemt het geluk. Even snel een knoop aanzetten, met heel veel kracht door een stuk stevig stof duwen, tot opeens de naald doorschiet. Dwars door mijn nagel. Maar níet door mijn vingertop. Da's geluk toch!?... ik hou d'r van!


mei 2021

Vol bewondering gekeken en geluisterd naar tv-programma De Verwondering, over de levenskunst van de jonge, nu terminaal zieke vrouw die 4x kanker kreeg. Niet positief, maar haar kracht wel. Ik val niet, ik dans: Margot van Schayk "Het komt goed, ook al komt het niet goed." #vertrouwen...ik hou d'r van!


maart 2021

Het verschil met de foto van vorige maand. De natuur is prachtig én heerlijk afwisselend. Helaas kan ik dat niet zeggen over de foto van vorig jaar (maart 2020); nog steeds beheerst corona het nieuws. Extra genieten van de bloesems maar. Afwisseling... ik hou d'r van!


februari 2021

Ter afwisseling tijdens het buitensporten - heel Nederland wandelt immers momenteel bij gebrek aan ander vertier - is het genieten van een prachtig wit landschap. Zo ook het buitenzwembad in Zoeterwoude... mooi gezicht!


extra handen voor de zorg

januari 2021

Net vier dagen online les gehad, proeven aan totale nieuwe richting. Het was goed geregeld, zuivere-zoom-sessies, boeiende informatie en gezellig-op-afstand met mede geïnteresseerden. Extrahandenvoordezorg.nl. Wie weet wat het nieuwe jaar gaat brengen... ik hou d'r van!


december 2020

In verband met corona mogen er nu max. 2 bezoekers in huis. Ik hoop dat de muis in ons warme huis zich daar ook aan houdt... brrr. Als afschrikmiddel een kerstcadeautje-met-thema gekregen van de buurvrouw. Dat scheelt meteen één (ongewenste) bezoeker. En het is ook nog een geinige piek op de kerstboom... dáár houd ik wel van!


november 2020, 23th.

Wat was dat leuk! Vandaag een dag meegelopen bij diverse klassen op het Esloo-college in Den Haag. Het werd een dag met interessante pubers en gastvrije, enthousiaste leerkrachten. Ik kwam vol energie en vol stof-tot-nadenken thuis; ik hou d'r van! 


november 2020, 4th.

Helaas, niet veel positiefs te melden. En dat is te danken aan de Amerikaanse verkiezingen; wat een stelletje kleuters daar. Positief is, is dat ik blij ben dat dat in Nederland niet op deze manier gaat. Wat was er verder positief... eh... het was best lekker weer vandaag...


november 2020, 3th.

Helaas, fysiek biosbezoek kan met ingang van 5 nov. niet meer door corona. In de strijd tegen het virus zijn er 'new measures'. Positief is de flexibele, snelle en creatieve organisatie van dit festival. Méér films, méér online. Wat een inzet... ik hou d'r van.


oktober 2020

No half measures... het thema van de 15e editie van LIFF (Leiden International Film Festival). Door corona omgedoopt in editie 14,5. Maar geen halve maatregelen, fysieke én online de nieuwste films. En ik mag meehelpen als vrijwilliger...  Film: ik hou d'r van!


augustus 2020

Verhuisd, vakantie, vrijheid, lekker klussen en héél veel zon de afgelopen twee maanden. Gewoon teveel bijna deze zomer. Al viel er gelukkig af en toe ook een goeie regenbui. Want het gras zag je langzaam geel worden. Maar nu is het gras gelukkig weer groen. Bij de buren én bij mij! Groen gras: ik hou d'r van!


juni 2020

Deze maand is het 40 jaar geleden dat de film Grease uitkwam. Ik besef dat ik best oud ben...maar tegelijkertijd besef ik me ook dat ik gewoon al 40 jaar verliefd ben op John Travolta ;-). Danny Zuko: ik hou van 'm.... Nou oké, dat niet per se. Hij is gewoon een goeie en leuke acteur toch?!


mei 2020

‘De Vier Jaargetijden’ van de ANVL Wijk & Wouden (www.wijkenwouden.nl) organiseert minimaal 4x per jaar een boeiende activiteit. Het doel is verbinding tussen burgers, boeren en buitenlui. Ik mocht het logo ontwerpen.
Logo's: ik hou d'r van!                                                                                                                       


apr. 2020

De 'Plague Dress' in Rijksmuseum Boerhaave. Hoe actueel kan een museum zijn met een thema 'Besmet' voor een aankomende (en uitgestelde) tentoonstelling, tijdens de Corona-pandemie. Al zijn de vooruitzichten rondom het virus momenteel nog zeker niet positief te noemen, er ontstaan in het land/wereld wel ontzettend veel mooie (menselijke) initiatieven. Verder proberen ook de musea 'het leven' weer een positieve draai te geven. Ik schreef een pagina over de ideeën van vier Leidse musea hoe zij creatief in contact te blijven met hun bezoekers: ik hou d'r van!


mrt. 2020

Positieve communicatie!? Op een moment dat elke zender, elke voorpagina, elk gesprek over het Corona-virus gaat. Niemand is nog echt deskundig. Ook de overheid niet. Los van mijn mening over onze premier, ik weet nu al dat hij in veler ogen nooit de juiste beslissing zal nemen. Ben ik naïef of toch 'gewoon' positief als ik denk dat bij hun afwegingen de volksgezondheid echt wel op nummer 1 staat? Corona: ik hou d'r niet van!


febr. 2020

Hûh?! Heeft het gesneeuwd? Tijdens 'A walk in the park' zag ik van grote afstand deze witte boom. Gezien de tijd van het jaar kon het zomaar sneeuw zijn. Wel héél plaatselijk dan... Het bleek een vroeg bloeiende boom. Wellicht enigszins zorgwekkend vroeg. Maar ik kon een kleine blije aankondigende lentekriebel niet verbergen. Lente: ik hou d'r van!


jan. 2020

Ik had deze week een interview met een docent godsdienst. We spraken over het onderwijs en onder andere over vooroordelen... Ik wist vooraf niet wie ik kon verwachten. Maar ik merkte dat ik positief verrast werd door de enigszins extravagant geklede vrouw, met zeer opvallende wimpers. Ik had blijkbaar ook een vooroordeel over godsdienstleraressen. #mooieles: Ik hou d'r van! 


2020

jan. 2020

Het jaar 2020 is begonnen! Maar hoe spreek je dit eigenlijk uit? Zeg je 20-20 of 2000-20? Een leuke discussie die ik op Social Media tegenkwam. En de meningen waren heerlijk verdeeld, met en zonder motivatie. Ik vond het leuk om te lezen. Zolang we maar gewoon in gesprek blijven en accepteren dat meningen, mensen en ideeën kunnen verschillen. Ik hou d'r van! 


dec. 2019

Een win-win-win-situatie. Ik heb tijd vandaag. Een vriendin met een allerliefste hond heeft geen tijd vandaag. Het is heerlijk zacht winterweer. Na een wandeling van ruim een uur heb ik genoten van een uitgelaten uitgelaten hond. Hond blij. Vriendin blij. En ik ook blij. Bonus-win: leuke gesprekken onderweg met andere hondenbezitters! Ik hou d'r van! 


seriious request

nov. 2019
Vandaag hoorde ik dat een groep vriendinnen uit de regio zich gaan inzetten voor Serious Request 2019. Zij gaan op 19 december meewandelen, maar organiseren het weekend ervoor eerst nóg een wandeling in Zoeterwoude met leuke acts onderweg om extra geld in te zamelen. Ik hou d'r van! 


marktplaats

nov. 2019
Vandaag stuurde ik iemand een bericht via Marktplaats met een vraag over een advertentie. Bijna meteen kreeg ik een vriendelijke en heldere reactie. Na nog 2 berichtjes heen en weer, sloten we af met een hartelijke groet. Het lijkt zo eenvoudig, maar toch was ik blij en tevreden met deze korte correspondentie. Ik hou d'r van!


thumb-up

okt. 2019
Ik gaf vandaag iemand voorrang op het zebrapad omdat hij wilde oversteken. Wettelijk sowieso verplicht. Maar toch, die thumb-up en vriendelijke glimlach van deze meneer toverde ook bij mij een glimlach op mijn gezicht. Ik hou d'r van!